- 2 uien gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 2 thl paprika poeder
- 3 tenen knoflook, gesnipperd
- halve thl kerrie
- 500 gram in stukken gehakte tomaten
- 1 liter water
- 2 visbouillontabletten
- 500 gram gefileerde vis (zoals kabeljauw, koolvis, schelvis, poon schol en tarbot.)
- 100 gram rivierkreeftjes
- zout en peper.
- handje vers gesneden oregano
Bereiding
Fruit de ui 10 minuten in de olijfolie met de paprikapoeder, knoflook, kerrie en oregano. Roer er de stukken tomaat door. Voeg al roerend het water met de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook. Snijdt de vis in stukken en bestrooi ze met peper en zout. Doe de vis in de soep en laat ze ca. 10 minuten zachtjes meekoken.
Tip
Hoe meer soorten vis, hoe lekkerder!. Je kunt ook zelf bouillon trekken, vraag dan aan de visboer de koppen en graten. Ruud heeft in plaats van peper, knoflookpeper gebruikt. Deze knoflookpeper hebben wij op de markt gekocht bij de kruidenboer. Verder lekker met uien-kaas stokbrood.