Aardappel-Aspergesalade met gepocheerd ei

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 gram aardappelen geschild, gekookt en in blokjes
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel volle yoghurt
  • 2 theelepels (dijon) mosterd
  • 75 gram veldsla
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen
  • zout
  • peper
  • 600 gram witte asperges geschild
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepels panko
  • 4 eieren

Bereiding

Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met het bouillonblokje. Laat uitstomen. Meng de mayonaise, yoghurt, knoflook, pepers en de mosterd in een kom en breng op smaak met zout en peper. Kook de asperges beetgaar (circa 12 minuten) en snijd ze in stukjes van 3 cm. Schep de dressing door de aardappels. Blancheer de doperwten. Spatel de asperges, kappertjes, sla en erwtjes door de aardappelen. Pocheer 4 eieren. Verdeel de salade over 4 borden, leg een gepocheerd ei erop en snijd open zodat het zachte eigeel over de salade loopt. Bestrooi met de krokante panko.

TERUG