Benodigdheden voor 2 personen
- 1 ui fijngesneden
- 3 tenen knoflook in plakjes
- 200 gram linzen
- 400 ml water
- 1 groentebouillon tablet
- 200 ml kokosmelk
- 200 gram tomatenblokjes
- 1/2 rode peper
- 3 theelepels garam masala
- 150 gram basmati rijst
- hand vol koriander fijngesneden
- zwarte peper
- naanbrood
Bereiding
Snijd de ui, rode peper en knoflook heel fijn of hak dit fijn met een keukenmachine. Verwarm een beetje boter of olie in een pan. Bak de ui, knoflook en rode peper. Bak dit een paar minuten en voeg dan de linzen, tomatenblokjes en het water toe. Meng alles goed door elkaar en laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen. Voeg daarna de kokosmelk en de kruiden toe. Laat dit nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen totdat het een beetje ingekookt is.
Ondertussen kun je de rijst koken en eventueel wat naanbrood warm maken. Serveer de linzen dahl met de rijst en wat verse koriander.