Portobelloburger met Mozzarella

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 portobello’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram mozzarella in plakken
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 potje groene pesto
  • 150 gram Roma tomaten in plakjes
  • 75 gram rucola

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Als er stelen in de portobello’s zitten haal die eruit. Meng de olijfolie met de knoflook, citroensap, zout en peper tot een vinaigrette. Leg de portobello’s in een ovenschaal met de bolle kant naar boven en besprenkel de vinaigrette erover heen. Rooster de portobello’s 10 minuten in het midden van de oven tot ze gaar zijn. Haal de portobello’s eruit en leg vervolgens de plakjes mozzarella erop en doe ze terug in de oven 2 a 3 minuten tot de kaas gesmolten is. Snijd de hamburgerbroodjes open en bestrijk met de pesto. Verdeel de tomaat en een pluk rucola op de gesmolten mozzarella.

TERUG