Benodigdheden voor 4 personen
- 125 gr pistachenootjes ongepeld
- 4 takjes oregano
- 1 citroen
- 4 etl olijfolie (extra vierge)
- Zout
- Versgemalen peper
- 12 romaatjes (kleine tomaatjes)
- 200 gr Jamon Serrano (plakjes)
Bereiding
Pistachenootjes pellen, grof hakken en in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Oreganoblaadjes van takjes ritsen en heel fijnhakken. Citroen goed schoonboenen en 2 tl schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In kom 1,5 el citroensap met oregano, citroenrasp, olijfolie, zout en peper tot dressing kloppen.
Tomaten wassen en met scherp mes in heel dunne plakjes snijden. Op vier borden plakjes serranoham naast elkaar uitspreiden. Plakjes tomaat erop leggen. Dressing erover sprenkelen en pistachenootjes erover strooien.