Ceviche van Tonijn met watermeloen

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 moot verse tonijn van circa 150 gram
  • 1 punt watermeloen
  • 1 fijn gesnipperde rode ui
  • 1 gesnipperde rode peper, zonder zaadjes
  • 1 lente-ui gesnipperd
  • Sap van 3 limoenen
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper
  • handje verse basilicum, gesnipperd

Bereiding

Snijd de meloen in dunne plakken en leg in een diepe schaal. Snijd de tonijn in dunne plakken en leg op de meloen. Strooi de gesnipperde ui, peper en lente-ui over de tonijn. Bestrooi met zout en peper. Roer het sap van de limoen, sinaasappel en de honing door elkaar en sprenkel over de tonijn. Dek de schaal af en zet voor 3 uur in de koelkast. Strooi er voor het serveren wat verse basilicum over.

TERUG