Coquilles met aardappelcrème en vispareltjes

Benodigdheden voor 4 personen

  • 200 gram iets kruimige aardappelen
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram boter
  • 50 ml slagroom
  • 300 gram verse coquilles
  • ½ tl zeezoutvlokken
  • 20 gram milde kiemgroente
  • 4 theelepel zwarte vispareltjes

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Giet af en laat zonder de deksel nog even droogstomen. Breng ondertussen de melk met de knoflook tegen de kook aan, laat van het vuur 5 min. staan. Doe de aardappelen met ⅘ boter en de melk in de blender en mix in 2 min. glad. Breng eventueel op smaak met zout. Klop de slagroom stijf. Spatel een deel aardappelcrème door de room en meng dan alles voorzichtig door elkaar met een spatel, zorg dat het mengsel luchtig blijft. Verhit de rest van de boter in een koekenpan op hoog vuur. Bak per persoon drie coquilles 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en net gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen. Schep de aardappelcrème op de borden. Verdeel de coquilles erover en bestrooi met peper en de zeezoutvlokken. Verdeel de groene kiemgroente en de zwarte vispareltjes in het midden van elk bord.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *