Benodigdheden voor 4 personen
- 1 eetlepel amandelschaafsel
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 limoen
- 1 mango in blokjes
- 1 bosje verse munt
- 1 citroen
- 100 gram Hollandse garnalen
- handvol granaatappel pitjes
Bereiding
Rooster de amandelen in een droge koekenpan met een klein beetje zout. Snijd de venkel (topjes bewaren) in dikke plakken en bak ze hoog aan in een laagje olie. Als de venkel bruin is, voeg je wat roomboter toe. Voor de saus meng je de mayonaise met een beetje kerriepoeder, de zest van de limoen plus de mangoblokjes. Voeg daar wat zout, peper en verse munt aan toe. Maak nog een dun sausje van citroensap, een beetje kerrie en een beetje mayo. Leg eerst de venkel op de bordjes, met daaroverheen de mangosaus, en daarop de garnalen. Garneer met de amandelen, granaatappel pitjes de topjes van de venkel en eromheen het citroen-kerriesausje