Benodigdheden voor 4-6 personen
- 4 courgettes, schoon gemaakt
- Olijfolie voor het invetten en besprenkelen
- 250 gr ricotta
- Sap van ½ citroen
- Scheut extra vierge olijfolie
- Handvol basilicumblaadjes, fijngehakt
- 50 gr pijnboompitten, geroosterd
- Balsamico azijn, voor het besprenkelen
Bereiding
Schaaf de courgettes in de lengte met een dunschiller of kaasschaaf. Leg de courgetterepen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Breng ze op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper en koel ze 20 minuten.
Meng de ricotta met het citroensap, de extra vierge olijfolie, zeezout, versgemalen zwarte peper naar smaak. Schep de basilicum en de pijnboompitten erdoor. Leg een kleine theelepel ricottamengsel aan één kant van een courgettereep en rol deze op. Herhaal tot alle vulling op is. Zet de courgetterepen rechtop op een bord en maal er wat zwarte peper over. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicoazijn en serveer.