Tongfilet in een badje van cappuccino

Benodigdheden voor 2 personen

  • Voor de cappuccino
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • Het wit van een bosui, fijngesneden
  • 12 scampi’s
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 5 dl visbouillon
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels cognac
  • 60 ml room
  • zout

Bereiding

Pel de scampi’s en leg deze opzij (de schalen worden gebruikt). Verwarm de olie in een pan. Voeg de bosui, ui en de scampi schalen toe en bak het geheel 1 minuut aan. Roer de tomatenpuree erdoor en bak deze even mee. Blus het mengsel af met bouillon, de wijn en de cognac en laat alles 15 minuten trekken op een laag vuur. Maak het mengsel fijn met de keukenmachine of staafmixer en haal het 2 keer door een zeef. Roer de room erdoor en verwarm alles opnieuw. Breng de cappuccino op smaak met zout.

Voor de tongfilet

  • 2 tongfilet van 100 gram per stuk
  • 50 gram zeekraal
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 12 gepelde scampi’s
  • zout
  • peper

Bereiding

Verhit de olijfolie en bak de scampi’s heel even om en om. Bestrijk de zeetongfilets met olijfolie en gril ze mooi aan in een grillpan. Verdeel de vis over 4 diepe borden en lepel er de cappuccino overheen. Werk af met de gepelde garnalen en de zeekraal.

TIP

Vervang de tongfilet als je die niet kunt krijgen voor scholfilet.

TERUG