Ingrediënten
- 1 pak (500 gram) gekookte rode biet
- 2 rijpe avocado’s
- 2 el soja room
- Zout en peper naar smaak
- 1-2 teentjes knoflook
- Chili (optioneel)
- Sap van een citroen
- 1 bosje koriander
- Sesamzaadjes
Bereiding
Snijd de rode biet in ½ cm dikke plakken, en voeg ze opnieuw samen.
Voor de avocado crème de avocado’s halveren, de kern verwijderen en het vruchtvlees eruit lepelen. Koriander wassen, verwijder de grove stelen en snijd grof. Een paar blaadjes bewaren om te decoreren. Het vruchtvlees samen met de sojaroom, zout, peper, chili, knoflook, citroensap en koriander pureren. Doe tussen de rode bietenplakken een beetje avocado crème. De top van het torentje versieren met crème, korianderblaadjes en wat sesamzaadjes.
Tip: Om het torentje stabiel te houden, kun je er bijvoorbeeld een satéprikker in steken.