We gaan wat dieper in op de geneeskrachtige werking van deze prachtige gele vrucht.
Als eerste raad ik aan om altijd biologische citroenen te gebruiken, omdat de citroenen bespoten zijn met pesticiden, die absoluut niet gezond voor je lichaam zijn!
Nog meer redenen om citroensap te drinken of in het eten te verwerken:
- Citroenen bevatten o.a. kalium, vitamine C, citroenzuur, flavonoïden, B-vitamines, kalk, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en vezels;
- Verder bevat de citroen 22 kanker werende stoffen, waaronder limoneen, dat de groei van gezwellen remt en flavonoide glycosiden, die de celdeling van de kankercellen stoppen.
- De kalium in de citroen is goed voor je hart.
- Citroen ontgift de lever, neutraliseert urinezuur, lost kalkstukjes op en houdt gal- en nierstenen tegen.
- De stoffen in citroen verlagen je bloeddruk, versterken je bloedvaten en gaan bloedingen tegen.
- Citroensap stimuleert de darmen en zorgt voor een regelmatige stoelgang.
- Citroen werkt desinfecterend
- Ook is gebleken dat citroensap bacteriën vernietigt van malaria, cholera, difterie, tyfus en andere dodelijke ziektes.
- De vitamine C in citroenen neutraliseert vrije radicalen. Dit zijn schadelijke deeltejs die veroudering en ziekte veroorzaken.
- Citroenschil bevat tangeretine dat help tegen hersenkwalen, zoals de ziekte van Parkinson.
- Citroen bevat ook rutine, deze stof werkt goed bij oogkwalen, zoals aandoeningen van het netvlies door suikerziekte.
- Slechte adem: houdt een stukje citroenschil voor enkele minuten in je mond.
- Last van bloedend tandvlees, leg een stukje citroenschil op de wond. Het bloeden zal stoppen.
- Keelpijn, gorgel met citroensap, het zal de symptomen verlichten.