Italiaanse Bonensoep

TASTETHAT

 

 

ITALIANNSE BONENSOEP

 

Benodigdheden voor 2 personen

 

1 eetlepel olijfolie

1 middelgrote ui, grofgehakt

3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden

1 kilo rijpe tomaten, grofgehakt

1 kruidenbouillonblokje

1/2 vleesbouillonblokje

2 gedroogde chilipepers

2 eetlepels tomatenpuree

100 gram kleine pasta

handje verse basilicumblaadjes, gescheurd

1/2 ons pancetta

Bereiding

 

Verwarm de olie. Roerbak de ui en de knoflook 5 minuten. Voeg de tomaten, 750 ml water, de bouillonblokjes, chilipepers en tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel 15 minuten sudderen tot de tomaten pulp zijn geworden. Af en toe roeren. Zeef de soep in een grote zeef en doe terug in de pan. Breng opnieuw aan de kook. Bak intussen de kleingesneden pancetta in wat olijfolie tot ze krokant is. Doe de pancetta en de pasta in de soep en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer op het laatst de basilicum door de soep.

Tip

 

Een heerlijke maaltijdsoep. Dien op met Italiaans brood.