Schelpjes Pasta met Bimi

TASTETHAT

 

 

SCHELPJES PASTA MET BIMI

 

Benodigdheden voor 4 personen

 

  • 400 g Bimi grof gesneden (met steel en al)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 300 g schelpjes pasta
  • zout
  • Parmezaan of pecorino vers geraspt

Bereiding

 

Verhit de olie in een pan, doe de knoflook en chilipeper erbij , bak ze drie minuten, voeg de bimi toe en bak ze in 10 minuten op laag vuur gaar; roer af en toe. Kook intussen de schelpjes pasta in tien minuten in ruim water met wat zout beetgaar. Laat ze uitlekken en roer ze door de bimi. Geef er Parmezaan of pecorino bij.

Tip

 

Strooi ruim kaas, dat geeft dit gerecht een extra lekkere smaak . Je kunt dit gerecht afwisselen met allerlei groenten (bijvoorbeeld broccoli, courgette etc.)