TASTETHAT
PITTIGE CURRY VAN RUNDVLEES & KOKOS
Benodigdheden voor 3 personen
Bereiding
Schenk de kokosmelk in een grote braadpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de melk in 10 minuten indikken. Roer de rode currypasta en de knoflook erdoor en laat nog 5 minuten sudderen. Snijd het rundvlees in kleine stukjes en voeg toe. Breng aan de kook en blijf roeren. Zet het vuur laag en voeg de djeroek poeroetbladeren, het limoensap, de vissaus, de chilipeper, de kurkuma en het zout toe. Doe het deksel op de pan en laat alles nog ca. 3 uur sudderen, totdat het vlees mals en gaar is. Voeg tijdens het sudderen water toe als de saus te droog wordt. Roer op het laatst de basilicum en de koriander erdoor en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip
Dit pittige gerecht heb ik geserveerd met pandanrijst en een frisse komkommersalade.