Ingepakte Biefstukjes met Parmezaans Aardappeltjes

TASTETHAT

 

 

INGEPAKTE BIEFSTUKJES MET PARMEZAANS AARDAPPELTJES

Benodigdheden voor 4 personen

 

  • 4 kogelbiefstukjes van 125 gram per stuk
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 plakjes serranoham
  • 12 blaadjes salie
  • 750 gram vastkokende aardappels in plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 theelepels tijmblaadjes
  • 20 gram boter
  • zout en vers gemalen peper

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de zijkanten van de biefstukjes met mosterd. Verdeel over elk plakje ham 3 blaadjes salie. Omwikkel de biefstukjes met de ham en bind vast met keukentouw. Laat de aardappelplakjes aan de kook komen, giet af en meng met 2 eetlepels olie, de parmezaanze kaas,, tijm, zout en peper en verdeel gelijkmatig, elkaar iets overlappend, over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappels in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Zet de laatste 5 minuten de grill erbij aan zodat ze een mooi korstje krijgen. Verwarm intussen de boter in een koekenpan, voeg als het schuim wegtrekt de rest van de olie toe. Bak de biefstukjes op hoog vuur in 4-7 minuten bruin en van binnen nog rosé. Keer ze na 3-4 minuten om. Schep wat aardappels op 4 borden.Neem de biefstukjes uit de pan en leg ze op de aardappels.