Aardappel, groenten ratatouille

TASTETHAT

 

 

AARDAPPEL GROENTE RATATOUILLE

Benodigdheden voor 6 personen

 

1 Kilo vastkokende aardappelen

500 gram sperzieboontjes

2 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, gesnipperd

100 gram magere spekblokjes

2 tomaten

Halve rode paprika, gesnipperd

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels basilicumolie

3 takjes verse oregano

zeezout en versgemalen peper

Bereiding

 

De aardappelen afboenen en goed wassen. In grove stukken snijden en met wat zeezout, 1 eetlepel balsamico en de oregano 10 minuten voorkoken. Was en haal de sperzieboontjes af en kook ze 10 minuten met wat zout. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een eetlepel olijfolie en bak het spek met de uien en knoflook krokant in een koekenpan. Doe de aardappelen, sperzieboontjes en het spekmengsel in een ovenvaste schaal. Voeg een eetlepel basilicumolie, een eetlepel olijfolie, de tomaten en de paprika toe. Laat de schotel in de oven circa 15 minuten gaar worden.

Tip

 

Dit schotel hebben wij gegeten met de varkensfricandeau met rosé en grove mosterd.