TASTETHAT
AARDAPPEL GROENTE RATATOUILLE
Benodigdheden voor 6 personen
1 Kilo vastkokende aardappelen
500 gram sperzieboontjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
100 gram magere spekblokjes
2 tomaten
Halve rode paprika, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels basilicumolie
3 takjes verse oregano
zeezout en versgemalen peper
Bereiding
De aardappelen afboenen en goed wassen. In grove stukken snijden en met wat zeezout, 1 eetlepel balsamico en de oregano 10 minuten voorkoken. Was en haal de sperzieboontjes af en kook ze 10 minuten met wat zout. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een eetlepel olijfolie en bak het spek met de uien en knoflook krokant in een koekenpan. Doe de aardappelen, sperzieboontjes en het spekmengsel in een ovenvaste schaal. Voeg een eetlepel basilicumolie, een eetlepel olijfolie, de tomaten en de paprika toe. Laat de schotel in de oven circa 15 minuten gaar worden.