TASTETHAT
LAMSGEHAKT GEVULD MET FETA
Benodigdheden voor 4 personen
500 gram magere lamsgehakt
paneermeel
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 eetlepels fijngesneden verse peterselie
1 theelepel gemalen komijn
mespunt kaneel
zout en peper
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels olijfolie
75 gram feta kaas in vieren
Bereiding
Doe het gehakt, paneermeel, ui, knoflook, peterselie, komijn, kaneel en wat zout en peper in een kom en vermeng ze goed. Roer het losgeklopte ei erdoor. Kneed het gehaktmengsel goed door tot een dikke massa. Bevochtig de handen en verdeel het gehakt in vier gelijke stukken. Stop in ieder stuk gehakt een 1/4 van de feta en vorm er een gehaktbal van. Plaats de gehaktballen afgedekt 1 uur in de koelkast. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ballen hierin 15 minuten rondom bruin en gaar.