Lamsgehakt gevuld met feta

TASTETHAT

 

 

LAMSGEHAKT GEVULD MET FETA

Benodigdheden voor 4 personen

 

500 gram magere lamsgehakt

paneermeel

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngesneden

3 eetlepels fijngesneden verse peterselie

1 theelepel gemalen komijn

mespunt kaneel

zout en peper

1 ei, losgeklopt

2 eetlepels olijfolie

75 gram feta kaas in vieren

Bereiding

 

Doe het gehakt, paneermeel, ui, knoflook, peterselie, komijn, kaneel en wat zout en peper in een kom en vermeng ze goed. Roer het losgeklopte ei erdoor. Kneed het gehaktmengsel goed door tot een dikke massa. Bevochtig de handen en verdeel het gehakt in vier gelijke stukken. Stop in ieder stuk gehakt een 1/4 van de feta en vorm er een gehaktbal van. Plaats de gehaktballen afgedekt 1 uur in de koelkast. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ballen hierin 15 minuten rondom bruin en gaar.