TASTETHAT
CURRY MET KIP & ZOETE AARDAPPEL & KOKSRIJST
Benodigdheden voor 2 personen
Bereiding
Snijd de kipfilét in kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Voeg de kip toe en roerbak in circa 2 minuten lichtbruin. Schep de kip op een bord en doe de rest van de olie in de wok. Roerbak hierin de ui, knoflook, rode peper, citroengras, kurkuma en aardappelblokjes circa 3 minuten of tot het geheel lichtbruin kleurt. Doe de kip terug in de wok en roer de kokosmelk, vis- en oestersaus en basterdsuiker erdoor. Laat circa 10 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur of tot de zoete aardappel zacht is. Roer de basilicumblaadjes erdoor.
Tip
Serveer de curry met pandanrijst. Je kan ook gewone rijst koken in kokosmelk, dan krijg je een heerlijke kokosrijst.