Curry met kip en zoete aardappel en kokosrijst

TASTETHAT

 

 

CURRY MET KIP & ZOETE AARDAPPEL & KOKSRIJST

Benodigdheden voor 2 personen

 

  • 400 gram kipfilét
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode ui grof gehakt
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 1 grote rode Spaanse peper, in dunne plakjes, eventueel zaadjes verwijderd
  • 1 stengel sereh (citroengras) alleen het witte gedeelte in dunne plakjes
  • 2 theelepels gemalen kurkuma (geelwortel)
  • 1 grote zoete aardappel van ca 300 gram in blokjes gesneden
  • 375 ml kokosmelk (blik)
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • flinke handvol Thaise of gewone basilicum

Bereiding

 

Snijd de kipfilét in kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Voeg de kip toe en roerbak in circa 2 minuten lichtbruin. Schep de kip op een bord en doe de rest van de olie in de wok. Roerbak hierin de ui, knoflook, rode peper, citroengras, kurkuma en aardappelblokjes circa 3 minuten of tot het geheel lichtbruin kleurt. Doe de kip terug in de wok en roer de kokosmelk, vis- en oestersaus en basterdsuiker erdoor. Laat circa 10 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur of tot de zoete aardappel zacht is. Roer de basilicumblaadjes erdoor.

Tip

 

Serveer de curry met pandanrijst. Je kan ook gewone rijst koken in kokosmelk, dan krijg je een heerlijke kokosrijst.