Salade van Avocado en Kippenlevers

TASTETHAT

 

 

SALADE MET ADVOCADO EN KIPPENLEVERS

 

Benodigdheden voor 4 personen

 

  • 30 gr pijnboompitten
  • 50 gr magere spekreepjes
  • 50 gr kippenlevertjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 zak rucola
  • 2 tomaten, in parten
  • 2 eieren, hardgekookt, in parten
  • 8 zwarte olijven in parten
  • 1 avocado in parten

Bereiding

 

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Bak de spekreepjes bruin en knapperig. Bestrooi de kippenlevertjes met zout en peper en bak ze in 1 eetlepel olie met de knoflook in circa 5 minuten bruin. Klop de dressing van 2 eetlepels olie en de balsamicoazijn en breng hem op smaak met de tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de rucola over 2 borden. Leg hier op de tomaat en schenk de dressing erover. Verdeel het spek, de levertjes, de eieren, de olijven en de avocado over de salade. Bestrooi hem met de pijnboompitten.