Mexicannse Tortillasoep

TASTETHAT

 

 

MEXICAANSE TORTILLASOEP

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 3 gedroogde pepertjes, fijngemaakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
  • 4 middelgrote tomaten, grof gehakt
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels limoensap
  • 350 g kippenborstfilets, in blokjes gesneden
  • 3 maïstortilla's
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 avocado, fijngehakt
  • 1 middelgrote tomaat zonder zaadjes, fijngehakt

Bereiding

 

Verwarm in een soeppan de olie. Fruit de ui en de knoflook al roerend tot de ui mals is. Voeg de tomaten en pepertjes toe. Laat al roerend 10 minuten garen of tot de tomaten moes zijn geworden. Pureer of mix het mengsel fijn. Voeg de bouillon, het sap en eventueel wat extra water toe. Breng aan de kook en voeg het kippenvlees toe. Laat zonder deksel 25 minuten sudderen of tot de kip gaar is. Snijd intussen de tortilla's in repen van 1 cm. Verwarm wat extra olie in een grote braadpan. Bak de tortilla's in porties tot ze lichtbruin kleuren. Laat ze uitdruipen op keukenpapier. Maak een mengsel van de rode ui, avocado en extra tomaat. Schep voor het serveren de soep in diepe borden of kommen. Strooi er de tortillareepjes en het mengsel van rode ui, avocado en extra tomaat over.