Geroerbakte inktvis met pikante zwartebonensaus

TASTETHAT

 

 

ROERBAKKTEN INKTVIS MET PIKANTE ZWARTEBONENSAUS

Benodigdheden voor 4 personen

 

  • 400 gram verse inktvisringen
  • 1 grote rode paprika
  • 75 gram sugar snaps
  • 1/2 krop paksoi
  • 3 eetlepels zwarte bonensaus (Toko)
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 theelepel tapiocameel of maïzena
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd

Bereiding

 

Snijd de paprika in lange, dunne repen. Snijd de sugar snaps diagonaal doormidden. Snijd de paksoi grof. Meng de zwarte bonensaus, de vissaus, de sherry, de sojasaus en de suiker. Meng de tapiocameel of maïzena met 1 eetlepel water en roer het mengsel door de andere ingrediënten. Zet dit apart. Verhit de olie in een wok. Voeg het knoflook, het pepertje, de gember en de lente-uitjes toe en roerbak alles 1 minuut. Voeg de paprika toe en roerbak die 2 minuten mee. Voeg de inktvis toe en roerbak het geheel 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de peultjes en de paksoi toe en roerbak alles tot het zacht en gaar maar nog wel knapperig is. Voeg de ingrediënten van de saus toe en kook het geheel al roerend 2 minuten tot de saus helder wordt en indikt. Serveer het gerecht meteen.

Tip

 

Eet dit gerecht met pandan rijst.